Meest recente artikelen

Dit moet je eten om je bruine kleurtje te behouden

Rek de zomer nog een beetje langer!

Dit moet je eten om je bruine kleurtje te behouden Artikel

Met een mooi tintje teruggekeerd van vakantie? Dan wil je vast zo lang mogelijk je zomerlook vasthouden. Wist je dat dat onder andere lukt door de juiste dingen te eten? Onze tips.

Met dat mooie bruine kleurtje kun je eigenlijk al beginnen voor je op vakantie gaat. Hoe? Door de pigmentatie van de huid te stimuleren waardoor je sneller bruint. Een stofje dat op die pigmentatie inwerkt, is tyrosine. Dat stofje krijg je onder andere binnen door kalkoen, eiwit, cottage cheese, zalm, soja, amandelen en avocado te eten.

Daarnaast is het ook belangrijk om veel betacaroteen binnen te krijgen. Betacaroteen zit in verschillende soorten groenten en fruit en beschermt je huid tegen veroudering door blootstelling aan de zon, maar zorgt er ook voor dat je bruine kleurtje langer blijft. Betacaroteen zit vooral in worteltjes, kool, broccoli, zoete aardappel, meloen, watermeloen, spinazie, tomaat en pompoen. Verhoog dus gerust je dagelijkse dosis groente en fruit!

Water drinken: ja, het helpt!

Water drinken verbetert de doorbloeding van je huid en hydrateert je lichaam van binnen uit. Dat zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en dat je zonnekleurtje langer blijft.  Vergeet dus niet je acht glaasjes per dag te drinken.

>> Heb je liever water met een smaakje? Probeer deze infused waters dan een keer.

Scrubben met ingrediënten uit je keukenkast

De pigmenten in je huid zitten in de bovenste huidlaag. Zorg ervoor dat dode huidcellen geregeld verwijderd worden, zo kleurt je huid makkelijker. Om de dode huidcellen te verwijderen, kun je best regelmatig eens scrubben. Dat kan met dure crèmes, maar ook met goedkope ingrediënten uit je keukenkast. Meng bijvoorbeeld wat grof zout met honing en wrijf daar je huid mee in. Even afspoelen, klaar!

Hou het veilig

Je hoorde misschien wilde verhalen van je moeder die zich in de jaren '70 insmeerde met olijfolie om mooier bruin te worden. Ons advies: doe het niet! Olijfolie beschermt je huid niet tegen de schadelijke invloeden van de zon, net zo min als kokosolie. Om je huid te beschermen, moet je een goede zonnecrème met aangepaste beschermingsfactor gebruiken. Ook mét zonnecrème krijg je een kleurtje – en met bovenstaande tips kun je daar zo lang mogelijk van genieten.

Probeer deze ik-blijf-lekker-bruin-receptjes

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen