Zalmkoekjes met zoete aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmkoekjes met zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar. Pocheer de zalmfilet. 

  2. 2

    Pel en snipper het sjalotje, snij de selderij in boogjes. Fruit de sjalot samen met de selderij 10 minuten op een zacht vuur in wat olie. Plet de zoete aardappelen in een kom en voeg er de selderij en sjalot bij.

  3. 3

    Pluk de vis in kleine stukjes. Doe die bij de geplette aardappelen. Voeg er de in kleine stukjes gesneden gerookte zalm, de gehakte dille en het fijngesneden lente-uitje bij. Meng er 2 eieren en wat broodkruim door en breng op smaak met peper en zout. 

  4. 4

    Vorm balletjes met een ijsschep, druk aan met de hand en haal even door wat bloem. Bak minstens 2 minuten aan beide kanten in voldoende olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met limoen en peterselie of koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar. Pocheer de zalmfilet. 

  2. 2

    Pel en snipper het sjalotje, snij de selderij in boogjes. Fruit de sjalot samen met de selderij 10 minuten op een zacht vuur in wat olie. Plet de zoete aardappelen in een kom en voeg er de selderij en sjalot bij.

  3. 3

    Pluk de vis in kleine stukjes. Doe die bij de geplette aardappelen. Voeg er de in kleine stukjes gesneden gerookte zalm, de gehakte dille en het fijngesneden lente-uitje bij. Meng er 2 eieren en wat broodkruim door en breng op smaak met peper en zout. 

  4. 4

    Vorm balletjes met een ijsschep, druk aan met de hand en haal even door wat bloem. Bak minstens 2 minuten aan beide kanten in voldoende olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met limoen en peterselie of koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.