Meest recente artikelen

How to BBQ: kippenboutjes

Zo krijg je ze mals en sappig

How to BBQ: kippenboutjes Artikel

Tips & tricks voor de lekkerste kip op de barbecue.

Temperatuur

Kippenboutjes gaar je op 2 verschillende temperaturen. Eerst schroei je kort dicht op een hoge temperatuur. Daarna gaar je ze verder op een lagere temperatuur. Hoe krijg je die 2 temperatuurzones op je barbecue?

  • Gebruik een kolenmand om de houtskool in te leggen. Zo blijven de kolen bij elkaar en baken je makkelijk een hete zone en een minder hete zone af. Bijkomend voordeel: doordat de kolen de rand van je barbecue niet raken, wordt je toestel minder heet.
  • Vouw een barrière van aluminiumfolie, waarmee je de zone mét kolen afbakent van de zone zónder – of met minder – kolen.
  • Schuif je roosters op verschillende hoogtes boven je barbecue. Zo maak je een hete zone dicht bij het vuur en een minder hete zone verder van het vuur.

 

Marinade

Door te marineren geef je het vlees een lekkere smaak. Dat maakt barbecueën nooit saai want met leuke marinades kan je eindeloos variëren. Bovendien houdt een marinade de kip lekker sappig.  Marineren doe je best 24h van tevoren. Een goede marinade heeft 3 hoofdingrediënten:

  • Een zuur (1/3) element zoals citroensap, azijn, wijn of zelf yoghurt. Die maken het vlees mals, zodat alle aroma’s goed worden opgenomen.
  • Een vet (1/3) ingrediënt, zoals olijfolie of zonnebloemolie, voorkomt uitdroging.
  • Met de smaakmakers (1 of 2/3) tenslotte, kan je echt het verschil maken. Denk aan allerlei kruiden en specerijen, knoflook, chilipoeder, mosterd, honing of zelfs sojasaus.

Vlammen

Pas goed op dat de marinade niet op de hete kolen drupt. Want het vet verbrandt, en dat geeft vlammen. Een opvangbakje vangt de druppels op. Of maak een rub in plaats van een marinade. Dit is een droge kruidenmengeling waarmee je het vlees drie uur van tevoren insmeert.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen