Meest recente artikelen

3 tips voor een BBQ met kinderen

Zo genieten zelfs de allerkleinsten van je BBQ!

3 tips voor een BBQ met kinderen Artikel

Tijdens de zomermaanden steken we maar al te graag onze barbecue aan. Heb jij ook kleine koks in huis die graag helpen bij het koken maar die je niet in de buurt van de BBQ wil hebben? Zo maak je er ook voor de kinderen een feest van!

1 Veiligheid

Laat de kinderen met stoepkrijt op 1 tot 1,5 meter afstand van de BBQ een cirkel tekenen voordat hij aan gaat. Zo is het voor alle kinderen duidelijk dat ze daar niet mogen komen. Maar zie voor de zekerheid ook dat er steeds een volwassene in de buurt van de barbecue is die de kinderen in het oog houdt. Zorg er bovendien ook voor dat de BBQ stabiel staat en dat er geen brandbaar materiaal in de buurt ligt.

> Klik hier voor meer tips. 

2 Lekker los

Een BBQ draait om gezelligheid en is dé perfecte gelegenheid om vrienden of familie uit te nodigen. Extraleuk als zij hun kleine kapoenen ook meenemen. Voorzie leuke muziek en eventueel wat spelletjes om de avond helemaal top te maken. En etiquette? Die mogen we even vergeten! Want spiesjes, ribbetjes en hamburgers, die vragen toch gewoon om met je handen gegeten te worden? Dubbel feest voor je kinderen! Organiseer het etentje ook best in het weekend of in de vakantie, zodat de kinderen extra lang kunnen opblijven.

3 Allerlei lekkers op de BBQ

Last but not least: lekker eten! Voorzie lekkere en simpele gerechtjes waarvan de kinderen zullen smullen en ook kunnen helpen bij het bereiden ervan. Wij geven je enkele ideetjes.

Spiesjes

Laat de kinderen hun eigen spiesjes maken. Snij verschillende soorten vlees, stevige vis en groenten in stukjes en laat ze hun eigen prikkertjes bereiden.

S'mores

S'mores zijn een perfect dessert en zeer geliefd bij kinderen. En ze zelf maken is nog leuker. Zo doe je dat: Geef ieder kind een stuk aluminiumfolie, 2 biscuitjes, een stuk chocolade en een marshmallow. Stapel ze in de volgorde biscuitje, chocolade, marshmallow, biscuitje en vouw het aluminiumfolie dicht. Na 5 á 6 minuten op de barbecue is de marshmallow gesmolten en kan er gesnoept worden.En valt je barbecue onverwachts toch in het water? De spiesjes en smores kunnen ook onder de grill klaargemaakt worden.

Meer lekkers

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen