Recept

Brochette van worst en rundvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Worst op spiesjes

bereiding
  1. 1

    Snij de runderfilet in blokjes en de worst in 4 gelijke stukken. Snij de pancetta in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Leg alle stukken vlees in een grote kom.

  2. 2

    Pel 1 teen knoflook. Spoel de citroen met warm water. Rasp de schil en pers het sap uit. Doe de geraspte schil samen met de knoflook en 6 blaadjes salie in een vijzel en stamp ze fijn. Giet er ongeveer 4 eetlepels olijfolie bij en de helft van het citroensap. Roer goed. Giet dit mengsel over het vlees, voeg er de rest van de salie aan toe en laat 1 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Maak de boontjes schoon en blancheer ze 4 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en snij ze ongeschild in partjes. Pel de tweede teen knoflook en halveer ‘m. Leg de aardappelpartjes met de knoflook in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Voeg er enkele takjes rozemarijn aan toe en bak de aardappelen in ongeveer 30 minuten gaar in de hete oven.

  5. 5

    Maak intussen de brochettes. Rijg eerst een stukje pancetta, dan een blaadje salie, een stukje worst en een blokje rundvlees op een spies. Herhaal dit tot er niets meer bij kan en eindig met pancetta. Wrijf een ovenschaal in met olie en leg de brochettes erin. Zet ze 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze glazig in een pan met wat boter, voeg er de boontjes aan toe en stoof ze nog enkele minuten mee. Haal de brochettes uit de oven, besprenkel met citroensap en serveer met de boontjes en de ovenaardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brochette van worst en rundvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!