Meest recente artikelen

Hoe barbecueën ze in de rest van de wereld?

Van Afrika tot in Amerika

Hoe barbecueën ze in de rest van de wereld? Artikel

Het barbecueseizoen is officieel begonnen! Tijd om enkele barbecue gewoontes vanuit de hele wereld te leren kennen.

Amerikaanse BBQ

In Amerika draait alles om een stukje sappig vlees. Steak, T-bone of ribstuk zijn de favorieten. Het vlees mag niet uitdrogen en moet lekker sappig blijven. Natuurlijk mogen ook lekkere kippenboutjes en zelfgemaakte hamburgers niet ontbreken. Zeker de kinderen zijn hier zot van. De Amerikanen serveren hun vlees met sla, krokante aardappelen en maïs.

Wil je je tuin Amerikaans aankleden? Je kan de servetten en het tafelkleed versieren met sterren of strepen. En alles je er helemaal voor wil gaan, gebruik je een rustieke houten tafel en een kleurrijke mix van blauwe en rode tuinstoelen. Voor de muziek suggereren wij Johnny Cash of Norah Jones. Het enige wat dan nog ontbreekt is een cowboyhoed, houthakkershemd en een jeans.

Mediterrane BBQ

Barbecue is een traditioneel onderdeel uit de mediterrane keuken. In Zuid-Europa ligt de focus meer op verse vis, schelpdieren en verse groentjes. Heerlijk toch, zo'n gegrilde avocado, aubergine of tomaat?

Wie de sfeer helemaal mediterraans wil maken, kiest voor zandkleurig, fris wit of blauw. Gebruik houten meubelen.

Oosterse BBQ

In de Arabische landen hoort exotisch fruit er helemaal bij. Niet alleen lekker, maar ook nog eens kleurrijk. Voor een onvergetelijke Aziatische avond mag je ook de thee niet vergeten! Als specialiteit presenteer je een stukje saté of heerlijke kebab.  Maak het exotisch met garnalen kebab zoetzuur, gebarbecuede zeeduivel en eend met kaneel. Gebarbecuede bananen zijn een leuke afsluiter.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen