Meest recente artikelen

Overheerlijk: maak je pannenkoeken eens in de oven!

Lekker fluffy!

Overheerlijk: maak je pannenkoeken eens in de oven! Artikel

Een gerecht oh zo makkelijk en onweerstaanbaar: dat moeten pannenkoeken zijn! Wij houden ervan in al hun vormen, maar pannenkoeken in de oven doen ons keer op keer watertanden.

De ovenpannenkoek

Heb jij al eens van een ovenpannenkoek gehoord? Vergelijk het met een gewone pannenkoek, maar dan dikker en lekker luchtig! Extra mooi is dat je er erg weinig werk hebt aan pannenkoeken in de oven. Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediënten mengen, in een bakvorm gieten en de pannenkoeken in de oven laten garen. Word in tussentijd rustig wakker, geniet van een koffietje of neem er je favoriete tijdschrift bij. Neem een momentje voor jezelf, terwijl je er een heerlijke pannenkoek te wachten staat!

Toppings

Net zoals bij een traditionele pannenkoek, kun je bij een ovenpannenkoek zoveel variëren als je zelf wilt. Ga voor gezond met fruit, maak 'm extra zoet met suiker en/of siroop of top 'm af met krokant spek voor een hartige toets.

Aan de slag!

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 400 ml melk
  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 kl vanille-extract
  • een klontje boter

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal of bakvorm in met boter.
  2. Klop de rest van de ingrediënten tot een glad beslag. Giet in de ovenschaal of bakvorm.
  3. Zet de pannenkoek een kwartier in de oven, tot de randjes bruin kleuren en het midden voldoende gegaard is. Prik erin met een vork of mes om te zien of hij klaar is.
  4. Bestrooi met je favoriete toppings en geniet!

Probeer ook zeker deze pannenkoekrecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen