• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenpannenkoek met nectarines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Hier staan elk weekend wel pannenkoeken op het menu. Deze is extra makkelijk omdat de oven het werk doet.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Meng in de blender de eieren met de vanillesuiker, de gesmolten boter, de melk en de bloem tot een smeuïg beslag. Voeg het snuifje zout toe.

  2. 2

    Spoel de nectarines, verwijder de pit en snij ze in kwartjes. Leg de nectarines op een met boter ingevette bakplaat en schenk het beslag erover. Bak 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe intussen de pistachenoten samen met de tijm in een pannetje en rooster kort. Voeg de honing toe en laat de noten karamelliseren. Neem ze uit de pan, laat even afkoelen en hak de nootjes fijn.

  4. 4

    Neem de pannenkoek uit de oven en werk af met de gekaramelliseerde nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Meng in de blender de eieren met de vanillesuiker, de gesmolten boter, de melk en de bloem tot een smeuïg beslag. Voeg het snuifje zout toe.

  2. 2

    Spoel de nectarines, verwijder de pit en snij ze in kwartjes. Leg de nectarines op een met boter ingevette bakplaat en schenk het beslag erover. Bak 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe intussen de pistachenoten samen met de tijm in een pannetje en rooster kort. Voeg de honing toe en laat de noten karamelliseren. Neem ze uit de pan, laat even afkoelen en hak de nootjes fijn.

  4. 4

    Neem de pannenkoek uit de oven en werk af met de gekaramelliseerde nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.