Ovenpannenkoeken met peer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenpannenkoeken met peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vergeet de pannenkoekenpan, deze pannenkoeken maak je in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker met een snuifje zout. Smelt de boter. Voeg 1 ei bij de melk en klop even los. Giet er vervolgens de gesmolten boter bij. Giet het ei-melkmengsel bij de bloem en klop tot een glad pannenkoekenbeslag.

  2. 2

    Giet met behulp van een pollepel pannenkoekjes van zo’n 12 centimeter diameter in de pan. Laat de onderkant goudbruin bakken en draai de pannenkoekjes telkens om wanneer de bovenkant droog is. Bak de andere kant nog kort.

  3. 3

    Beboter 4 kleine soufflévormpjes. Plooi de pannenkoekjes doormidden en schik ze per 2 in een vormpje. Spoel de peren en snij in partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Schik de partjes peer tussen de pannenkoekjes.

  4. 4

    Meng de 4 resterende eieren, de room en de ruwe rietsuiker. Schraap de zaadjes uit de vanillepeul. Meng de vanillezaadjes door het ei-roommengsel en overgiet de pannenkoekjes ermee. Zet zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat lichtjes afkoelen, besprenkel met wat esdoornsiroop en serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker met een snuifje zout. Smelt de boter. Voeg 1 ei bij de melk en klop even los. Giet er vervolgens de gesmolten boter bij. Giet het ei-melkmengsel bij de bloem en klop tot een glad pannenkoekenbeslag.

  2. 2

    Giet met behulp van een pollepel pannenkoekjes van zo’n 12 centimeter diameter in de pan. Laat de onderkant goudbruin bakken en draai de pannenkoekjes telkens om wanneer de bovenkant droog is. Bak de andere kant nog kort.

  3. 3

    Beboter 4 kleine soufflévormpjes. Plooi de pannenkoekjes doormidden en schik ze per 2 in een vormpje. Spoel de peren en snij in partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Schik de partjes peer tussen de pannenkoekjes.

  4. 4

    Meng de 4 resterende eieren, de room en de ruwe rietsuiker. Schraap de zaadjes uit de vanillepeul. Meng de vanillezaadjes door het ei-roommengsel en overgiet de pannenkoekjes ermee. Zet zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat lichtjes afkoelen, besprenkel met wat esdoornsiroop en serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.