Meest recente artikelen

Wat doen verse kruiden voor jou?

Wat doen verse kruiden voor jou? Artikel

Kruiden zijn moeder natuur's beste middeltjes om kwaaltjes te verhelpen. Ze hebben meestal wel even de tijd nodig om hun werk te doen, maar hoe subtiel ook: ze zijn geneeskrachtig.

Peterselie

Peterselie helpt tegen puistjes en mee-eters. Stamp in een vijzel de blaadjes fijn en bedek je gezicht met het kruidenpapje. Laat tot 15 minuten intrekken. Spoel je gezicht met lauw water.

Rode Zonnehoed of Echinacea Purpea

Rode zonnehoed boost je weerstand. Iedereen die het gebruikt voelt meteen het verschil. Als je een beetje ziek bent, voel je je na een paar druppeltjes of een tabletje al pakken beter. Echinacea stimuleert immers de aanmaak van witte bloedlichaampjes waardoor je helemaal opkikkert. De volledige plant wordt verwerkt in tincturen (aftreksels in alcohol en/of water). Je kan dit in elke natuurwinkel kopen.

Bieslook

In bieslook zit vitamine C en mosterdolieglycocide; een ontsmettend bestanddeel. Bieslook lost ook slijmen op, verlaagt de bloedsuikerspiegel en werkt licht laxerend. Na een avondje stappen kan rauwe bieslook of in een sapje je ook van een kater afhelpen. Het helpt ook tegen insectebeten en eksterogen.

Citroenmelisse

Citroenmelisse werkt kalmerend. De jonge verse blaadjes zijn het best om krampen, indigestie en slapeloosheid te verhelpen. Als de bladeren grijzig worden, kan je de plant tot op de grond afknippen en bloeit ze een tweede keer in 1 seizoen. Citroenmelisse is ook lekker in salades, gerechten en thee.

Koriander

Koriander verwarmt en werkt kalmerend. Het verdrijft winderigheid en krampen. De zaadjes en blaadjes worden vaak gebruikt in Oosterse gerechten en zijn altijd lekker in combinatie met tomaat. Als je de blaadjes droogt, krijgen ze een andere geur en smaken ze meer citrusachtig.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen