Recept

Gevuld varkenshaasje met gewokte groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een marinade van de honing, de hoisinsaus, de rijstwijn, het maïszetmeel, 2 el sojasaus en 2 kl sesamolie.

  2. 2

    Maak de vulling. Spoel en snipper de lente-uitjes. Schil en rasp de gember. Meng de helft van de lente-ui onder het gehakt samen met de gember, het ei, het paneermeel, 2 el sojasaus en 1 kl sesamolie. Kruid flink met zwarte peper van de molen.

  3. 3

    Snij het varkenshaasje overlangs in twee, maar snij het niet helemaal door zodat je een mooie lap hebt. Sla het vlees wat platter met een deegrol en bestrijk met de vulling. Rol op en maak vast met keukentouw.

  4. 4

    Verhit een flinke scheut olie in een pan. Haal het vlees door de marinade en schroei het op hoge temperatuur dicht. Leg het in een ovenschaal, overgiet met de rest van de marinade en gaar 10 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

  5. 5

    Spoel alle groenten, maak ze schoon en snij alles – behalve de spinazie –
    in julienne. Pel de rode ui en snij in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak de groenten en de rest van de lente-uitjes tot ze beetgaar zijn. Kruid met wat zwarte peper van de molen en zout.

  6. 6

    Snij het vlees in dikke plakken en schik op de groenten. Spoel de koriander en hak grof en werk er het gerecht mee af.
    Tip! Lekker met jasmijnrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevuld varkenshaasje met gewokte groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!