Meest recente artikelen

Tomaten ontvellen doe je zo

Leuke keukentips

  • Deel dit artikel:
Tomaten ontvellen doe je zo How to's

Stop met prullen aan het vel van een tomaat. Met een klein trucje heb je het vel in no time verwijderd.

Waarom tomaten ontvellen?

Het ontvellen – of sjieker gezegd: pliceren– van tomaten is vooral nodig bij het bereiden van tomatensoepen en -sauzen. De schil van de tomaat lost namelijk heel slecht op in vloeistof, waardoor er stukjes in je soep of saus kunnen blijven zitten (zelfs als je ze pureert). Het is dus beter ze te ontvellen. Met deze handige truc is het zo gepiept.

 

Zo doe je het

  1. Spoel de tomaten en verwijder de kroontjes.
  2. Snij met een mes een kruisje aan de de bolle kant van de tomaat.
  3. Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water.
  4. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze meteen schrikken in koud water, om het kookproces te stoppen.
  5. Bij het ingesneden kruisje komt het velletje los. Met een keukenmesje haal je het velletje er dan gemakklijk af.
  6. Verwijder eventueel de pitjes en snij de tomaten verder naar wens.

De lekkerste recepten met gepelde tomaten

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Geurige tomatensaus

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pata negra met tomatenchutney

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tomaat garnaal

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zalmbruschetta met tomaten

  • Mag even duren
  • Duur
  • Iets moeilijker

Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen