Meest recente artikelen

5 andere manieren om je muffinblik te gebruiken

Multifunctioneel muffinblik

5 andere manieren om je muffinblik te gebruiken Artikel

Als je graag bakt, heb je zeker een muffinblik in huis. Maar wist jij al dat je dat handige blikje voor zoveel meer kan gebruiken?

Ontbijt

Een lekker taartje met spek en ei 's morgens? Daar wil je wel voor uit bed komen! Vet elk cupje van het muffinblik in, bekleed met speklapjes en breek er een eitje in los. 20 minuutjes bakken op 180°C et voilà! Hou je meer van zoet? Ga dan voor verloren brood muffins met blauwe bessen.

Hartige muffins

Ben jij zo zot op muffins dat je ze heel de dag door zou willen eten? Dat kan! Je kan namelijk ook hartige muffins maken. Wat denk je bijvoorbeeld van Griekse muffins, tacomuffins, lasagnemuffins en vegetarische muffins?

Ijsblokjes maken

Grote ijsblokjes zijn erg handig als je een grote kan limonade, punch of fruitwater maakt. Je hoeft geen honderden kleine ijsblokjes uit hun vorm te peuteren en bovendien smelten de grote ijsblokjes ook veel minder snel. Het enige wat je moet doen is wat water in een muffinblik gieten, mogelijk wat fruit en/of kruiden toevoegen en in de diepvries zetten. Tadaa!

Soep invriezen

Heb je veel te veel soep gemaakt? Geen probleem: gebruik je muffinblik om het in te vriezen! De soepcupjes zijn perfect om zonder gemors soep mee naar je werk te nemen. Doe het soepcupje in een bakje en tegen de tijd dat je je soep wil opwarmen is het ontdooit. Zo handig!

Eitjes koken

Moet je veel eitjes tegelijkertijd koken? Kook (of technisch gezien: bak) ze dan in de oven. Leg in elk muffin cupje en eitje en bak deze ongeveer een halfuur op 160°C. Je eitjes zullen er perfect gekookt uitkomen.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen