Meest recente artikelen

Eet de regenboog: alle kleuren hebben hun functie

Want dat is gezond

Eet de regenboog: alle kleuren hebben hun functie Artikel

Wist jij het al: de kleur van je eten zegt ook iets over de voedingsstoffen die erin zitten. Hoe meer kleuren op je bord, hoe gevarieerder je eet én hoe meer gezonde stofjes je binnenkrijgt. Dus: eet de regenboog!

Sandra Bekkari: "De natuur zit vol superfoods! Mijn tip: eet veel verschillende kleuren, want iedere plantenstof heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen." Kortom: eet de regenboog. Maar welke kleur staat voor wat? Een handig overzicht.

Rood

Aardbei, framboos, granaatappelpitjes, kersen, paprika, radijs, rodekool, tomaat

Rijk aan vitamine A en C

Verbetert de werking van je hart, geheugen en lever.

Geel en oranje

Ananas, banaan, maïs, mango, pompoen, sinaasappel, wortel, zoete aardappel

Rijk aan vitamine A en C

Verbetert de werking van je immuunsysteem, hart, ogen en huid

Groen

Avocado, boontjes, broccoli, doperwten, kiwi, komkommer, paksoi, peterselie, rucola, sla, spinazie, spruitjes

Rijk aan vitamine B, C, E en K

Verbetert de werking van je ogen, tanden en botten

Blauw en paars

Aubergine, bietjes, blauwe besjes, bramen, druiven, pruimen, vijgen

Rijk aan vitamine C en K

Verbetert je geheugen en gaat veroudering tegen

Wit

Appel, asperges, champignons, knoflook, kokos, pastinaak, prei, raapjes, ui, venkel

Rijk aan vitamine B, C en K

Verbetert de werking van je hart en regelt je cholesterol

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen