Chowder met zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chowder met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke Amerikaanse soep met zalm en aardappelen. 

bereiding
  1. 1

    Pel sjalot en knoflook en snipper fijn. Stoof glazig in gesmolten boter. Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes en voeg bij de sjalot.

  2. 2

    Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Kook de groenten in zo’n 15 minuten gaar.

  3. 3

    Verdeel de zalm in 4, 6 of meer gelijke stukken. Snij de venkel in flinterdunne plakken.

  4. 4

    Zet het vuur zachter, giet de room bij de soep, voeg de plakjes venkel toe en leg voorzichtig de stukken zalm in de soep. Pocheer de zalm in 5 minuten.

  5. 5

    Leg in elk kommetje een stukje zalm en giet de hete soep erover. Werk af met fijngesnipperde lente-ui en bieslook en wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel sjalot en knoflook en snipper fijn. Stoof glazig in gesmolten boter. Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes en voeg bij de sjalot.

  2. 2

    Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Kook de groenten in zo’n 15 minuten gaar.

  3. 3

    Verdeel de zalm in 4, 6 of meer gelijke stukken. Snij de venkel in flinterdunne plakken.

  4. 4

    Zet het vuur zachter, giet de room bij de soep, voeg de plakjes venkel toe en leg voorzichtig de stukken zalm in de soep. Pocheer de zalm in 5 minuten.

  5. 5

    Leg in elk kommetje een stukje zalm en giet de hete soep erover. Werk af met fijngesnipperde lente-ui en bieslook en wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.