Meest recente artikelen

8 picknickhacks die van deze zomer de beste ooit maken

Want buiten eten, dat is gewoon top

8 picknickhacks die van deze zomer de beste ooit maken Artikel

We weten niet hoe het met jou zit, maar bij de eerste zonnestraal eten wij buiten. Picknick in het park, met alles erop en eraan: dat gevoel, dat is echt zomer. Mét wijn (maar hoe hou je die koud?), zónder vervelende wespen en vliegen (maar hoe hou je die weg?) en met de lekkerste hapjes in je picknickmand. Met deze 8 hacks maak je van elke picknick een feestje.

1 Hou alles lekker koel

Je wilt natuurlijk dat je slaatje of je fles wijn nog lekker fris is als je gaat eten. Een koelbox of koeltas is dan ook essentieel. Heb je niet genoeg koelelementen in huis, dan kun je die ook makkelijk zelf maken. Vul kleurrijke waterballonnen met water en laat ze bevriezen. Het staat supervrolijk! Of leg een paar flessen niet-bruisend water in de diepvriezer om als ijselement te gebruiken – die kun je dan later op de middag, wanneer ze ontdooid zijn, nog uitdrinken.

2 Neem je beleg niet apart mee

Doe je een picknick, dan wil je het lekker makkelijk houden. Neem dus geen 10 soorten beleg mee waar je nadien de helft van moet weggooien. Beleg je broodjes vooraf – en maak er dan eens iets bijzonders van. Een partybrood om stukjes van te scheuren, een gevuld picknickbrood… Je kunt ze makkelijk vooraf maken en meenemen. En het is eens iets anders dan een broodje kaas. Bovendien hoef je zo maar één mes en een snijplank mee te nemen, in plaats van wegwerpbordjes en -bestek.

3 Zorg ervoor dat glazen en blikjes niet omvallen

Vraag een handige Harry om deze houdertjes voor je te lassen, van een blikje en een metalen staaf. Ze versieren kun je zelf, met plakpapier of verf. Prik de houder in de grond en zet er je glas of bekertje in. Ook handig om je bestek in te verzamelen, trouwens.

4 Hou beestjes uit je glas

Heel simpel: maak een gaatje in een cupcakepapiertje, leg het omgekeerd over je glas of beker en doe een rietje door het gaatje.

5 … en hou ze vooral weg van je picknick

Niks vervelenders dan wespen en vliegen die de pret komen verstoren. Je houdt ze weg door enkele muntjes in een glas water te leggen en dit tussen het eten op je picknickkleed te zetten. Of doe de muntjes en het water in een plastic diepvrieszakje en hang dat in een boom in de buurt van waar je zit te eten. De reflectie van de muntjes in het water houdt vliegende beestjes weg. Mieren gespot? Strooi dan wat talkpoeder rond je picknickkleed, daar houden ze niet van.

6 Groenten én dip in één bokaal

Salads in a jar ken je al, maar wist je dat zo'n bokaal ook superhandig is om je dipgroentjes mee te nemen naar je picknick? Doe de saus (niet te lopend, kies eerder voor een hummus) onderaan in de bokaal en zet er de staafjes wortel of selder in rechtop.

7 Maak je eigen sapjes-in-een-zakje

Was je als kind ook zo gek op CapriSun? Maak je eigen 'adult' versie door fruitsap (of fruit dat je zelf in de blender hebt gemixt) te mengen met alcohol naar keuze (wodka bijvoorbeeld). Voor kinderen of voor wie geen alcohol drinkt, laat je de alcohol natuurlijk gewoon achterwege.Doe alles in een ziplockzakje en sluit goed. Zet de zakjes voor alle zekerheid in een doos om ze te vervoeren, met de sluiting naar boven. Serveer ze met een vrolijk rietje erin, klaar!

8 Muziekje erbij?

Sleuren met radio's is zo passé én je kunt er niet mee op Spotify. Nee, wij maken muziek met onze smartphone. Zet 'm in een (leeg!) glas en hupsakee, je zelfgemaakte speaker is een feit!

Ideale recepten voor je picknick

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen