Meest recente artikelen

Wat zit er in de keukenkast van Nathalie Meskens?

Waarom zweert Nathalie bij dit lekkers?

Wat zit er in de keukenkast van Nathalie Meskens? Artikel

Nathalie Meskens is special guest in de nieuwe Libelle Lekker! Razend nieuwsgierig trekken we haar keukenkast open, om daar een schat aan lekkers terug te vinden. Waarom zweert ze bij deze goodies?

Wat zit er in de keukenkast van Nathalie Meskens?

1. Basilicum – Deze groene, zalig ruikende blaadjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor de huid en tegen verkoudheden, hoofdpijn en misselijkheid. Tot slot maakt dit 'heilige kruid' je ook nog eens goedgezind!

2. Knoflook – Misschien geurt het niet altijd even lekker, maar knoflook helpt wél je slechte cholesterol te verlagen waardoor het risico op hart- en vaatziekten drastisch naar beneden gaat.

3. Hennepzaad – Lekker in je smoothie! De zaadjes bevatten veel eiwitten, waardoor ze je spierweefsel beter doen herstellen én ze zijn rijk aan omega 3-vetzuren. Ideaal als je geen grote fan van vis bent.

4. Avocado – Nathalie eet deze bron van goede vetten het liefst als spread met een teentje look, een scheutje limoensap, olijfolie en peper en zout.

5. Olijfolie – Bomvol antioxidanten en ideaal om je eigen variant van te maken. Nathalie experimenteert graag met chilipepers of basilicum. Gewoon toevoegen en laten trekken.

6. Dadels – Gezond alternatief voor een snoepje en ook een topper voor je botten.

7. Koriander – Proeft het voor jou niet naar zeep? Hoera! Dan is het ook nog eens goed voor je spijsvertering.

8. Chilipeper – Too spicy for you? Niet als je weet dat chilipepers endorfines aanmaken en dat die je dan weer gelukkig maken.

9. Gember – Deze natuurlijke ontstekingsremmer doet Nathalie standaard in haar thee wanneer ze het podium opgaat. Gember helpt niet alleen tegen keelpijn, maar geeft het hele immuunsysteem een boost.

10. Ahornsiroop – Ook al blijft ahornsiroop suiker, Nathalie smelt echt voor de smaak. Positieve noot: de siroop bevat ook extra mineralen en antioxidanten.

11. Gojibessen – Bekendste superfood ever, bomvol antioxidanten.

12. Tahinsaus – Nathalies absolute favoriet. Sesampasta zuivert niet enkel mee je lever, maar heeft ook meer proteïnen dan noten.

13. Jasmijnrijst – Uit Thailand, uiteraard!

14. Mango – Hét lievelingsfruit van Nathalie én ideaal als gezichtsmasker: meng 1/2 mango met 2 eetlepels yoghurt en 2 koffielepels honing. Spoel na 20 minuten met lauw water.

15. Citroen – Geeft zowel je gerechten als je nieren een extra boost. Nathalie durft citroenen al eens puur te eten met wat zout, komijn en chilipoeder.

16. Limoen – Doe jezelf een vitamine C-bommetje cadeau met een schijfje limoen in je water (of een cocktail).

17. Kokosolie – De meningen over kokosolie zijn even uiteenlopend als het gebruik ervan. Nathalie gebruikt 'm om te bakken, in desserten én om te masseren.

18. Uien – Een trucje van Nathalies mama voor als je verkouden bent: leg een halve ui op je nachtkastje. Zo blijven je neusgaten open.

19. Rucola – Maakt elk gerecht net dat tikkeltje steviger en is nog eens goed tegen acne.

20. MuntMunt maakt alles beter, ook als je misselijk bent.

Dit al gelezen?

  • Deel dit artikel
Alles over Nathalie Meskens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen