Meest recente artikelen

Waarom je nooit te veel munt kunt hebben

Zo haal je echt alles uit die Fresh Prince van je kruidenbak!

  • Deel dit artikel:
Waarom je nooit te veel munt kunt hebben Artikel

Van siroop tot potpourri, wij geven je de beste tips!

Munt is altijd lekker, zowel op je bord als in je glas. Van cocktail tot gezonde dorstlesser, frisse munt geeft ze een instant punch.
Wist je dat er wel 25 soorten munt bestaan en een honderdtal variëteiten?

Weet je niet wat doen met al die verse munt? Verwerk deze groene lekkernij dan zo!

Maak zelf muntsiroop

Ingrediënten

  • 75 gram muntblaadjes
  • 300 gram kristalsuiker
  • 5 dl water

Materialen

  • Zeef
  • Afsluitbare fles

Zo maak je ‘t

Was de muntblaadjes. Breng het water met de kristalsuiker en de muntblaadjes aan de kook en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken. Neem de siroop van het vuur en laat 30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.

Zeef de siroop en breng hem opnieuw aan de kook. Laat de siroop inkoken tot hij wat stroperig wordt. Schenk de siroop in een schone fles en sluit de fles direct. Bewaar de siroop in de koelkast.

5x meer munt

  1. Munt is perfect als finishing touch bij zowat alles! Bij sorbet, pesto, slaatjes…munt is een échte allrounder!
  2. Maak zelf ‘n extra frisse mojito, want niets zo vervelend als een mojito bestellen waarin drie verlepte muntblaadjes drijven.
  3. Muntthee! Zowel koud als warm een gezonde aanrader.
  4. Munt in ijsblokjes als origineel koelhoudertje.
  5. Maak fantastisch geurende muntpotpourri.

Nog veel munt op overschot? Vries het gewoon in!

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.