Meest recente artikelen

20 makkelijke hapjes voor Kerstmis

Eenvoudig, maar wauw!

20 makkelijke hapjes voor Kerstmis Artikel

It’s the most wonderful time of the year, maar de kerstperiode is toch altijd een tikje hectisch. Decoreren, kerstshoppen, gasten ontvangen… Serveer deze 10 eenvoudige hapjes voor kerst en blijf stressvrij. De hapjes zijn eenvoudig, snel klaar, maar zorgen wél voor die feestelijke wauw-factor.

Makkelijk hapje nr 1: het aperitiefsoepje

In een klassiek feestmenu wordt soep traditioneel als warm voorgerecht geserveerd. Maar soep kan ook als hapje voor Kerstmis dienen. Serveer het in een mooi glaasje of kopje voor een elegant en origineel hapje.

Tip 1: blijft echt stressvrij en maak de soep de dag voordien al klaar.

Tip 2: Met enkele feestelijke garnituren wordt dat soepje meteen een feestelijk hapje. Denk: garnaaltjes, gedroogde ham, een toefje pesto…

Tip 3: zet de glaasjes of kopjes met hun garnituur vooraf klaar en schenk à la minute de soep uit.Save

Save

Save

Save

Makkelijk hapje nr 2: beeldig bladerdeeg

Bladerdeeghapjes kun je kant-en-klaar kopen, maar ze zijn eigenlijk makkelijk zelf (en zelfs vooraf) te maken. Met deze feestelijke hapjes kan het kerstfeest meteen beginnen.

Makkelijk hapje nr 3: op ‘n stokje

Deze spiesjes zet je op voorhand klaar en werk je af zodra de gasten arriveren. Eenvoudiger kan niet, toch?

Makkelijk hapje nr 4: dipjes

Hummus, muhammara of een heerlijke tapenade. Jij hebt er amper werk aan, maar je gasten zijn er dol op. Serveer deze dipjes met broodstengels, krokant geroosterd pittabrood of als basis van een feestelijke slaatje in een glaasje.

Makkelijk hapje nr 5: alles mini

Een mini-quiche, mini-pizza, mini-frittata, mini-burger … Lekker mini, maar met maxi resultaat. Deze miniatuurhapjes zijn echte crowd pleasers en kosten je amper werk.

Een recept naar je zin gevonden?

Klik op Bewaren om het in je persoonlijke receptmapjes te stoppen. Alles over recepten bewaren, zelf een weekmenu maken en je persoonlijke boodschappenlijst printen lees je hier.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen