Spiesje met appel, vijg en gerookte eend
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesje met appel, vijg en gerookte eend

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk hapje dat iedereen kan maken

bereiding
  1. 1

    Schil de appels en snij ze in gelijke stukjes. Besprenkel met citroensap. Stoof de appelblokjes een minuutje aan in een klontje boter.

  2. 2

    Halveer de vijgen en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een kom met 2 el rode wijnazijn en 2 el arachideolie, en plet het vruchtvlees.

  3. 3

    Leg op elk blokje appel een koffielepeltje vijgenpasta en een dubbelgevouwen sneetje gerookte eendenborst. Prik vast met een satéstokje.

  4. 4

    Serveer de spiesjes met een druppel arachideolie en werk af met een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de appels en snij ze in gelijke stukjes. Besprenkel met citroensap. Stoof de appelblokjes een minuutje aan in een klontje boter.

  2. 2

    Halveer de vijgen en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een kom met 2 el rode wijnazijn en 2 el arachideolie, en plet het vruchtvlees.

  3. 3

    Leg op elk blokje appel een koffielepeltje vijgenpasta en een dubbelgevouwen sneetje gerookte eendenborst. Prik vast met een satéstokje.

  4. 4

    Serveer de spiesjes met een druppel arachideolie en werk af met een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.