Recept

Spiesje met appel, vijg en gerookte eend

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk hapje dat iedereen kan maken

bereiding
  1. 1

    Schil de appels en snij ze in gelijke stukjes. Besprenkel met citroensap. Stoof de appelblokjes een minuutje aan in een klontje boter.

  2. 2

    Halveer de vijgen en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een kom met 2 el rode wijnazijn en 2 el arachideolie, en plet het vruchtvlees.

  3. 3

    Leg op elk blokje appel een koffielepeltje vijgenpasta en een dubbelgevouwen sneetje gerookte eendenborst. Prik vast met een satéstokje.

  4. 4

    Serveer de spiesjes met een druppel arachideolie en werk af met een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesje met appel, vijg en gerookte eend
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Schil de appels en snij ze in gelijke stukjes. Besprenkel met citroensap. Stoof de appelblokjes een minuutje aan in een klontje boter.

  2. 2

    Halveer de vijgen en lepel het vruchtvlees eruit. Doe in een kom met 2 el rode wijnazijn en 2 el arachideolie, en plet het vruchtvlees.

  3. 3

    Leg op elk blokje appel een koffielepeltje vijgenpasta en een dubbelgevouwen sneetje gerookte eendenborst. Prik vast met een satéstokje.

  4. 4

    Serveer de spiesjes met een druppel arachideolie en werk af met een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!