Meest recente artikelen

De juiste saus voor elk type pasta

Een handig overzicht

  • Deel dit artikel:
De juiste saus voor elk type pasta Artikel

Zoals op elk potje een deksel past, hoort bij elke pasta de perfecte saus.

3 gouden pastatips

Er bestaan duizend-en-één pastasoorten, gemakkelijkheidshalve hanteren we daarom drie gouden regels.

  • Bij grove, dikkere pasta geef je een stevige vleessaus.
  • Dunne pasta is lekker met een licht sausje op basis van olie of tomaat.
  • Holle pasta combineer je met een saus met veel stukjes: groenten en vlees.

Enkele geslaagde pastahuwelijken

  • Tagliatelle, een brede pastasoort, past perfect bij een rijke vleessaus zoals een bolognese.
  • Korte geribbelde pasta als penne rigate serveer je met een goedgevulde saus van groenten en vis of vlees. Dankzij de groefjes blijft de saus aan de pasta kleven.
  • Dunne pasta’s als spaghetti en linguine gedijen het beste met een lichte saus op basis van olie: een pesto bijvoorbeeld.
  • De allerdunste pasta – capellini – doet het goed met een lichte tomatensaus of een sausje op basis van zeevruchtenjus.
  • Korte pasta zoals farfalle is ideaal voor een pastasalade. Je kunt ze makkelijk door elkaar husselen met andere ingrediënten zonder dat de pasta breekt.

Lees ook

Ken je klassiekers: 5x traditionele pastasaus

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tagliatelle bolognese

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Penne rigate alla puttanesca

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Farfalle met sinaasappel, spinazie en kalkoen

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen