Zoals op elk potje een deksel past, hoort bij elke pasta de perfecte saus.
3 gouden pastatips
Er bestaan duizend-en-één pastasoorten, gemakkelijkheidshalve hanteren we daarom drie gouden regels.
- Bij grove, dikkere pasta geef je een stevige vleessaus.
- Dunne pasta is lekker met een licht sausje op basis van olie of tomaat.
- Holle pasta combineer je met een saus met veel stukjes: groenten en vlees.
Enkele geslaagde pastahuwelijken
- Tagliatelle, een brede pastasoort, past perfect bij een rijke vleessaus zoals een bolognese.
- Korte geribbelde pasta als penne rigate serveer je met een goedgevulde saus van groenten en vis of vlees. Dankzij de groefjes blijft de saus aan de pasta kleven.
- Dunne pasta’s als spaghetti en linguine gedijen het beste met een lichte saus op basis van olie: een pesto bijvoorbeeld.
- De allerdunste pasta – capellini – doet het goed met een lichte tomatensaus of een sausje op basis van zeevruchtenjus.
- Korte pasta zoals farfalle is ideaal voor een pastasalade. Je kunt ze makkelijk door elkaar husselen met andere ingrediënten zonder dat de pasta breekt.