Cannelloni met spaghettipompoen, linzen en ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cannelloni met spaghettipompoen, linzen en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere veggie ovenschotel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 1 kleine spaghettipompoen doormidden en verwijder de zaden. Wrijf de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 50 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook intussen 175 g linzen in 750 ml groentebouillon. Giet af. Haal het vruchtvlees uit de pompoenhelften en meng met de linzen, 350 g ricotta, geraspte schil van 1 citroen, peper en zout. Lepel dit mengsel in 8 cannellonibuisjes en leg ze naast elkaar in een ovenschotel.

  3. 3

    Smelt 75 g boter in een steelpan en voeg 70 g bloem toe. Roer goed en giet er dan in een straaltje en onder voortdurend roeren 750 g volle melk bij. Laat inkoken tot een dikke saus.

  4. 4

    Haal van het vuur en voeg 1 dooier, 150 g geraspte cheddar en peper en zout toe. Giet over de cannelloni. Verdeel hierover 150 g gescheurde mozzarella. Zet 50 minuten in de oven op 180°C en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 1 kleine spaghettipompoen doormidden en verwijder de zaden. Wrijf de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 50 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook intussen 175 g linzen in 750 ml groentebouillon. Giet af. Haal het vruchtvlees uit de pompoenhelften en meng met de linzen, 350 g ricotta, geraspte schil van 1 citroen, peper en zout. Lepel dit mengsel in 8 cannellonibuisjes en leg ze naast elkaar in een ovenschotel.

  3. 3

    Smelt 75 g boter in een steelpan en voeg 70 g bloem toe. Roer goed en giet er dan in een straaltje en onder voortdurend roeren 750 g volle melk bij. Laat inkoken tot een dikke saus.

  4. 4

    Haal van het vuur en voeg 1 dooier, 150 g geraspte cheddar en peper en zout toe. Giet over de cannelloni. Verdeel hierover 150 g gescheurde mozzarella. Zet 50 minuten in de oven op 180°C en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.