Recept

Mosselen met witte wijn en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Even makkelijk als 'natuur'

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig en verwijder de eventuele baarden. Gooi beschadigde en geopende exemplaren weg.

  2. 2

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Spoel de peterselie en schud goed droog. Hou enkele takjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui, de knoflook en de wortelen glazig. Blus de pan met de witte wijn en breng aan de kook. Doe er de mosselen bij, kruid met peper en zout. Laat afgedekt koken op hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud geregeld even om.

  4. 4

    Zeef het kookvocht en vang het op in een steelpan. Voeg de room toe en warm nog even door. Mix de koude boter door de saus, roer er de peterselie door. Verdeel de mosselen met de saus over warme soepkommen of diepe borden en werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen met witte wijn en peterselie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!