Meest recente artikelen

Moet je mosselen in water leggen voor je ze kookt?

Goeie vraag!

  • Deel dit artikel:
Moet je mosselen in water leggen voor je ze kookt? Artikel

Mosselen in water leggen voor ze de pan in gaan: waarschijnlijk heb je dat altijd al zo gedaan. Maar is het echt nodig en zo ja, waarom dan?

Vroeger werd gezegd dat je mosselen eerst moest laten weken in water om al het zand eruit te krijgen (en zelfs in melk, om ze dikker te laten worden). Tegenwoordig worden de Zeeuwse mosselen in de supermarkt zandvrij verkocht. Ze worden tien dagen lang in de Oosterschelde gelegd, waar de natuurlijke omstandigheden ideaal zijn om het zand weg te spoelen. Vlak voor ze verpakt worden, worden de mosselen nog eens gespoeld. Echt nodig is mosselen wassen dus niet meer, al blijft het een goed idee om mosselen nog even te spoelen voordat ze de pan in gaan.

Koop je mosselen die nog niet schoongemaakt zijn, bijvoorbeeld bij de visboer, laat ze dan wél een uur in koud water met veel zout liggen. Dan komen al het zand en vuil eruit.

Zin in mosselen gekregen? Probeer dan deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Belgische klassieker: Mosselen natuur

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen