Meest recente artikelen

Bak eens een Herman en geef de cake door

Want sharing is caring

Bak eens een Herman en geef de cake door Artikel

Ooit al gehoord van een Hermancake? Die kun je niet in de winkel kopen, maar maak je met vrienden als een eetbare kettingbrief. Het startersdeeg maak je zelf en verzorg je negen dagen lang tot het volgroeid is. Op die negende dag verdeel je Herman in vijf porties. Eentje hou je zelf, de vier andere geef je -samen met het recept- weg aan vrienden. Zo kunnen zij Herman afbakken of opnieuw laten groeien en weer uitdelen.

Zo start je Herman op

Dag 1

Meng 100 gram suiker, 250 ml lauw water en 7 g gist met 225 g bloem. Gebruik geen metalen kom, maar een glazen, keramiek of plastic exemplaar. Bewaar het startdeeg op kamertemperatuur, afgedekt met een vochtige theedoek.

Herman heeft een beetje basisverzorging nodig:

  • Zet hem nooit in de koelkast. Hij houdt van warmte!
  • Hij wil graag kunnen ademen, dus dek hem steeds af met een vochtige theedoek.
  • Stop hem in een ruime kom, want hij groeit!

Zo verzorg je Herman de komende dagen

Dag 2

Roer om met een houten lepel en dek weer af met een vochtige theedoek.

Dag 3

Roer om met een houten lepel en dek weer af met een vochtige theedoek.

Dag 4

Herman heeft honger! Roer er 250 ml melk, 150 g bloem en 200 g suiker door. Dek weer af met een vochtige theedoek.

Dag 5

Roer om met een houten lepel en dek weer af met een vochtige theedoek.

Dag 6

Roer om met een houten lepel en dek weer af met een vochtige theedoek.

Dag 7

Roer om met een houten lepel en dek weer af met een vochtige theedoek.

 Dag 8

Roer om met een houten lepel en dek weer af met een vochtige theedoek.

Dag 9

Herman is bijna klaar. Geef 'm vandaag opnieuw eten: 250 ml melk, 150 g bloem en 200 g suiker.

Roer om en verdeel Herman in 5 porties. Eentje hou je zelf bij, de vier andere geef je samen met de handleiding weg.

Dag 10: Bakdag!

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Geef Herman 225 g suiker, 300 g bloem, een flinke snuif zout, 160 ml olie, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 1 à 2 kl kaneelpoeder en 2 kl bakpoeder.
  • Roer goed om. Schil 2 appelen en snij ze in blokjes. Roer ze met 200 g rozijnen door het beslag.
  • Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 22 à 24 cm diameter.
  • Bestrooi met 50 g bruine suiker.
  • Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Is dat niet het geval, bak de cake dan wat langer.
  • Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Tip

In plaats van appelen en rozijnen kun je ook iets anders toevoegen wat je lekker vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geplette banaan en wat chocoladestukjes?

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen