Meest recente artikelen

Dit zijn dé beste Belgische appels voor appeltaart

Welke bak jij het eerst?

Dit zijn dé beste Belgische appels voor appeltaart Artikel

De verse appeloogst is binnen. Tijd om nog eens deze klassieker in de oven te schuiven. Maar wat zijn nu de beste appels voor appeltaart? Je kunt kiezen uit maar liefst vier Belgische appelsoorten. Elke soort heeft bovendien zo haar eigen troeven.

Vanaf september zijn de Belgische appelen weer helemaal op hun best. Maar wat zijn de beste appels voor appeltaart of cake? Een eerste tip, die voor alle appeltjes geldt: koop lokaal. We hebben in België heel veel fantastische appelsoorten om mee te koken. Nu zijn ze bovendien vers. Beter kun je ze dus niet vinden. Vooral de golden delicious, elstar, jonagold en goudreinet doen het prima in gebak. Ontdek hieronder de beste recepten!

De beste appels voor appeltaart

Vaak grijpen mensen naar een granny smith, maar die komt oorspronkelijk uit Australië. Hij wordt nog steeds vooral in het buitenland geteeld. Een prima alternatief is de golden delicious. Ook groen en fris-zuur maar op-en-top Belgisch. Heerlijk om gebak mee af te werken.

De jonagold heeft een zoetzure smaak. De appel leent zich perfect voor gebak en taart. Hij heeft een hoog cellulosegehalte. Daardoor behoudt hij mooi zijn vorm tijdens het bakken.

De goudreinet is een grote appel. Deze kun je perfect stoven tot smaakvolle appelmoes. Hij wordt ook heel zacht tijdens het bakken. Dat maakt ‘m ideaal voor broodpudding of cake.

De elstar is wat zoeter. Het is dus dé appel wanneer je minder suiker wilt gebruiken in appelmoes of gebak.

14x appeltaart

De ene appeltaart is de andere niet. Snel of supersnel? De Amerikaanse of toch maar de Bretoense? Met frangipane of met stroop? Crumble of Tarte Tatin? Probeer de volgende recepten en ontdek jouw nieuwe favoriet

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen