Meest recente artikelen

Welke appels gebruik je best in rodekool?

Eerste hulp bij keuzestress

Welke appels gebruik je best in rodekool? Artikel

Winter, da's tijd voor rodekool met appeltjes. Maar welke appels kun je het best gebruiken? Wij zochten het voor je uit.

Rodekool met appeltjes is een echte klassieker. Maar welke appeltjes moeten dat zijn? Er zijn zoveel soorten in de winkel, welke maken jouw rodekool nu echt fantastisch?

Eerst en vooral: wat doen die appels eigenlijk in de rodekool?

Het is je vast al opgevallen: een rauwe rodekool is eigenlijk blauw, waarom zeggen we er dan rodekool tegen? Wel, door ze te bereiden met een zuurtje erbij, kleurt rodekool mooi rood. Daarom voegen we zure appels toe en/of een scheut azijn. De appels zorgen ook voor balans in de smaak.

Je kunt appels van bij het begin van de bereidingstijd toevoegen, dan koken ze tot moes en zul je geen stukjes meer terugvinden in de rodekool. Hou jij net van die stukjes, voeg de appeltjes dan pas de laatste 15 minuten toe en voeg bij het begin van de bereiding iets meer azijn of citroensap toe voor de kleur.

Welke appels kies ik ervoor?

De meeste recepten vermelden friszure appels, zoals reinette of Boskoop. Piet Huysentruyt kiest voor de Jonagold. Mag de appel helemaal tot moes koken, kies dan voor een stoofappel zoals Elstar.

Aan de slag met ons recept voor rodekool met appelen

Maar probeer ook deze combi’s van rodekool met appel

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen