Meest recente artikelen

De appelsap-glühwein van Persmobiel

Recept

De appelsap-glühwein van Persmobiel Artikel

Een heel jaar lang nagenieten van je eigen appels, dat is waar Persmobiel Kempenland voor zorgt. "We hebben een mobiele fruitpers die de appels uit jouw tuin of boomgaard tot een natuurlijk sap perst", vertelt Caroline Leysen. "We gaan langs bij fruittelers, maar ook mensen die appels over hebben en daar graag natuurlijk appelsap van laten maken kunnen bij ons terecht. We pasteuriseren het sap, zodat het een heel jaar goed blijft en je er dus in elk seizoen van kan blijven genieten!" Wie appelsap laat maken in de Persmobiel krijgt het sap mee in een bag-in-box. "Dat is een doosje met een tapkraantje aan. Eens geopend, kun je er nog een maand lang van drinken. Ook wie zelf geen appels heeft, kan bij ons terecht voor appelsap, zonder toegevoegde suikers en zonder bewaarmiddelen. Puur natuur."

Appelsap mag dan wel klinken als een fris en zomers drankje, ook in de winter kan je er mee aan de slag. Voor Libelle-Lekker geeft Caroline Leysen van persmobiel.be haar receptje voor een winterse glühwein van appelsap prijs.

De appelsap-glühwein van Persmobiel 2

Let op: troebele appelsap is een natuurproduct en kan dus lichtjes verschillen naargelang het soort appel dat je gebruikt en het seizoen. Pas het recept dus gerust aan tot de smaak volgens jou helemaal goed zit!

website: Persmobiel.be

appelsap
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen