Meest recente artikelen

Afvallen? Dit eenvoudige dieet blijkt het meest effectief

Sneller kilo's verliezen

Afvallen? Dit eenvoudige dieet blijkt het meest effectief Artikel

Wie een paar kilo kwijt wil, schrapt al gauw koolhydraten en (geraffineerde) suikers. Maar wist je dat je dat er een dieet bestaat dat nog meer effectief is?

Afvallen zonder suiker of koolhydraten volledig af te schrijven? Het plan is even slim als simpel. Vlees van je menu schrappen blijkt namelijk meer effectief dan een koolhydraatarm dieet. Dat  bewijst nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition. Wie overstapt op een vegetarisch dieet valt niet alleen meer af, maar wordt ook gezonder.

Hoe de onderzoekers tot deze interessante conclusie zijn gekomen? Ze zetten de helft van een groep van 74 mensen met type 2 diabetes op een vegetarisch dieet van granen, groenten, fruit en noten. De andere testpersonen volgden een gewoon dieet voor diabetici. Beide groepen kregen dagelijks 500 calorieën minder te eten dan voorheen gebruikelijk was.

Twee keer zo effectief dieet

Wat blijkt nu uit het onderzoek? Het vegetarische dieet was bijna twee keer zo effectief. De groep die deze methode volgde, viel gemiddeld 6,2 kilo af. De andere groep raakte slechts 3,2 kilogram kwijt. Meer nog: het vegetarische dieet zorgde er ook voor dat het vet om en in de spieren meer afnam. Daardoor ben je beter beschermd tegen diabetes type 2. Het kan bovendien ook nog eens je metabolisme een boost geven. Dat is ideaal als je je gewicht onder controle wilt houden na het afvallen.

Gezond vegetarisch

Kan je maar moeilijk zonder vlees'? Dat snappen we. Maar het blijkt dus echt de moeite waard om in elk geval wat mínder vlees te eten als je een paar kilo kwijt wil. Er zijn bovendien nog meer goede redenen om vlees (af en toe) links te laten liggen. Wil je er graag zelf mee aan de slag? Hier vind je alles over de vegetarische keuken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen