Meest recente artikelen

Afvallen? Dit eenvoudige dieet blijkt het meest effectief

Dieettip

Afvallen? Dit eenvoudige dieet blijkt het meest effectief Artikel

Wie een paar kilo af wil vallen, schrapt al gauw koolhydraten en (geraffineerde) suikers uit het voedingspatroon. Maar wist je dat je veel sneller afvalt als je vlees van ’t menu haalt?

Dat bewijst nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition. Wie overstapt op een vegetarisch dieet valt niet alleen meer af, maar wordt ook gezonder. Hoe de onderzoekers tot deze interessante conclusie zijn gekomen? In een groep van 74 mensen – overigens allemaal met type 2 diabetes – lieten ze de helft een vegetarisch dieet volgen gebaseerd op granen, groenten, fruit en noten.

De anderen volgden een ‘gewoon’ dieet voor diabetici. Beide groepen mochten dagelijks 500 calorieën minder eten dan het dieet voorschreef.

Twee keer zo effectief

Wat blijkt? Het vegetarische voedingspatroon is bijna twee (!) keer zo effectief. De groep die dit dieet volgde, viel gemiddeld 6,2 kilo af; de andere groep 3,2. En dat is nog niet alles: het vegetarische dieet zorgde er ook voor dat het vet om en in de spieren meer afnam, wat beschermend is tegen diabetes type 2. Dit kan je metabolisme een boost geven, wat weer prettig is als je je gewicht onder controle wilt houden na het afvallen.

Denk je nu: ‘Help, ik kan niet zonder vlees’? We snappen je. Maar het blijkt dus écht de moeite waard om – wie een paar kilo kwijt wil – in ieder geval mínder vlees te eten.

(Bron: libelle.nl, tekst: Simone Braaksma)

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen