• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Havermoutmuffins met rood fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Mix de havermout in de keukenrobot tot meel. Meng het rijst- en havermoutmeel. Voeg het bakpoeder, zeezout, kaneel en gember toe en meng. Prak de bananen met een vork en roer de yoghurt erdoor. Voeg deze bananenyoghurt bij het bloemmengsel en roer goed door elkaar. Giet de olijfolie erbij en meng nogmaals. Voeg tot slot de eieren toe en meng alles tot een glad beslag.
     

  3. 3

    Neem een muffinblik en vul met papieren vormpjes. Schep in elk papieren vormpje wat beslag en verdeel de rest van de bosvruchten en gehakte pecannoten over de muffins. Bak de muffins in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Check met een prikker of ze gaar zijn. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Mix de havermout in de keukenrobot tot meel. Meng het rijst- en havermoutmeel. Voeg het bakpoeder, zeezout, kaneel en gember toe en meng. Prak de bananen met een vork en roer de yoghurt erdoor. Voeg deze bananenyoghurt bij het bloemmengsel en roer goed door elkaar. Giet de olijfolie erbij en meng nogmaals. Voeg tot slot de eieren toe en meng alles tot een glad beslag.
     

  3. 3

    Neem een muffinblik en vul met papieren vormpjes. Schep in elk papieren vormpje wat beslag en verdeel de rest van de bosvruchten en gehakte pecannoten over de muffins. Bak de muffins in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Check met een prikker of ze gaar zijn. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.