Meest recente artikelen

Gezonde ijsjes in 1, 2, 3

Cool!

  • Deel dit artikel:
Gezonde ijsjes in 1, 2, 3 Artikel

Elke dag genieten van een heerlijk ijsje? Het kan! Deze gezonde ijsjes maak je bovendien makkelijk zelf. Dat wordt 100% genieten!

1 Nicecream

Het makkelijkste ijs dat je zelf kunt maken, is waarschijnlijk nicecream. Bovendien is het ook extra gezond. Alles wat je ervoor nodig hebt, is een blender en wat diepgevroren fruit. Even mixen, klaar!

Save

2 Gezonde waterijsjes

Lekker fris én lief voor je lijn! Koop ijslollyvormpjes en vul ze met fruitsap of homemade icetea, en doe er vervolgens eventueel nog wat stukjes fruit in. Laat ze een nachtje bevriezen. Supermakkelijk en superlekker.

ijsjesvormen

Gebruik bijvoorbeeld deze siliconen ijsjesvormpjes van Lékué, verkrijgbaar in de Libelle Lekker Shop.

3 Mini-ijsjes voor maximaal genieten

Wil je toch echt voor een full option gaan, maak je favoriete ijsje dan gewoon wat kleiner. Zo kun je 100% genieten en tóch op je lijn letten. Alleen opletten dat je er geen drie na elkaar eet!

4 Ga voor sorbet of granité in plaats van roomijs

Sorbet en granité bestaan uit vruchtenpuree en suiker, bij roomijs komen daar ook nog eieren en room bij. En doordat fruit van nature zoet smaakt, gaat er meestal ook minder suiker in dan in roomijs. Wat de calorieën betreft, is onze keuze dus snel gemaakt. Sorbet en granité vallen bovendien ook minder zwaar dan roomijs en zijn daarom beter geschikt voor na de maaltijd, of als verfrissend tussendoortje.

5 Laat het koekje weg

Wist je dat er in een ijshoorntje of -wafeltje al gauw 120 kcal zitten? Ter vergelijking: 1 bolletje ijs bevat zo’n 149 kcal, 1 bol sorbet zo’n 179 kcal. Een koekje erbij is lekker, maar is het echt nodig? Wij laten het liever weg of vervangen het door extra fruit.

Deze prachtige glazen ijscoupes mét gouden lepeltjes koop je in de Libelle Lekker Shop.

6 Yoghurtijs

Griekse yoghurt smaakt lekker vol en romig, en bestaat ook in magere versie. Ideaal als basis voor een ijsje! Wees alleen niet te gul met suiker: door de yoghurt met lekker zoet fruit te combineren, vermijd je ook hier overtollige calorieën.

7 Citroenijs, alsjeblieft!

Citroen en melk gaan niet goed samen: de citroen doet melk kabbelen. Daarom wordt citroenijs op basis van water gemaakt – en zo bespaar je meteen heel wat calorieën.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen