Tajine met kip en rozijnen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tajine met kip en rozijnen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een typisch Marokkaans gerecht

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook. Snij de uien in dunne rin- gen, hak de knoflook fijn.

  2. 2

    Verhit een flinke scheut olie in een tajine of ruime braadpan en bak er de kip rondom in goudbruin. Leg de stukken kip aan de rand van de tajine. Bestrooi met de specerijen en de knof- look. Voeg het kaneelstokje toe en leg de uien in het midden van de pan.

  3. 3

    Stoof de ui glazig. Voeg dan 200 ml water toe, zet het deksel op de pan en laat 30 minuten garen.

  4. 4

    Voeg de rozijnen toe, schep alles om en laat nog 15 minuten verder garen, of tot de kip goed gaar is en de saus ingedikt. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met brood of
    met couscous.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook. Snij de uien in dunne rin- gen, hak de knoflook fijn.

  2. 2

    Verhit een flinke scheut olie in een tajine of ruime braadpan en bak er de kip rondom in goudbruin. Leg de stukken kip aan de rand van de tajine. Bestrooi met de specerijen en de knof- look. Voeg het kaneelstokje toe en leg de uien in het midden van de pan.

  3. 3

    Stoof de ui glazig. Voeg dan 200 ml water toe, zet het deksel op de pan en laat 30 minuten garen.

  4. 4

    Voeg de rozijnen toe, schep alles om en laat nog 15 minuten verder garen, of tot de kip goed gaar is en de saus ingedikt. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met brood of
    met couscous.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.