Orecchiette met courgette en ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Orecchiette met courgette en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in 20 minuten

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij in blokjes. Bak ze 5 minuten in 150 ml olijfolie op halfhoog vuur. Haal ze uit de pan, laat uitlekken en kruid met zout.

  2. 2

    Pel de knoflook en snij in plakjes. Snij de ham in reepjes. Schep 2/3 van de olie uit de pan, zet de pan weer op het vuur en bak de ham en knoflook 3 minuten.

  3. 3

    Voeg de tomaten en de peterselie toe. Laat 10 minuten sudderen en schep geregeld om. Doe er de courgette bij en laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar. Doe de pasta en de saus weer in de pan en schep om.

  5. 5

    Serveer de pasta warm, bestrooid met geraspte kaas. Of laat ‘m afkoelen en serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij in blokjes. Bak ze 5 minuten in 150 ml olijfolie op halfhoog vuur. Haal ze uit de pan, laat uitlekken en kruid met zout.

  2. 2

    Pel de knoflook en snij in plakjes. Snij de ham in reepjes. Schep 2/3 van de olie uit de pan, zet de pan weer op het vuur en bak de ham en knoflook 3 minuten.

  3. 3

    Voeg de tomaten en de peterselie toe. Laat 10 minuten sudderen en schep geregeld om. Doe er de courgette bij en laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar. Doe de pasta en de saus weer in de pan en schep om.

  5. 5

    Serveer de pasta warm, bestrooid met geraspte kaas. Of laat ‘m afkoelen en serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.