Hartig of zoet: een gevuld eitje ziet er altijd feestelijk uit. Deze eitjes zullen dan ook dé blikvanger van jouw paasbrunch zijn.
Eitjes vullen: zo doe je dat
Wie Pasen zegt, zegt eieren. Eitjes mogen dus niet op je paastafel ontbreken. Geverfde gekookte eieren, eiersalade, of verwerkt in broodjes, frittata of quiche. Vooral gevulde eieren zijn pure nostalgie. Organiseer jij dit jaar een paasbrunch? Experimenteer er dan op los! Gevulde eitjes maken is helemaal niet moeilijk.
Voor desserten kun je chocolade paaseieren gebruiken die je bovenaan voorzichtig openmaakt. Laat je vulling wel afkoelen voor je ze in de eitjes giet, anders smelten ze. Dat zou zonde zijn, toch?
Voor hippe hapjes kun je echte kippeneieren gebruiken. Maak ze voorzichtig open, giet de dooier en het eiwit eruit (gebruik ze in een lekkere paastaart, bijvoorbeeld) en spoel de eierschaaltjes goed met heet water. Maak ze vanbinnen en vanbuiten droog met keukenpapier en vul ze met lekkers. Eens iets anders dan een hapje in een glaasje!
Een spuitzak (voor mousses) of een maatbeker (voor soepjes) zijn handig bij het vullen van je eitjes: zo komen ze ook netjes aan tafel.
Serveer je gevulde eitjes in leuke eierdopjes of in een kleurrijke eierdoos.
Probeer deze recepten voor gevulde eitjes
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!