Meest recente artikelen

Lente in laagjes: zo maak je een lichte lasagne

Lekker lichte lasagne

Lente in laagjes: zo maak je een lichte lasagne Artikel

Een klassieke lasagne is heerlijk, maar jammer genoeg ook een echte caloriebom. Maak daarom eens een lekker lichte lasagne!

Een lekkere lasagne smaakt altijd. Maar wist je al dat je deze heerlijke Italiaanse ovenschotel op verschillende manieren kunt bereiden? Zo kun je ook slanke lasagnes maken. Wij geven je enkele tips en recepten waarmee je de lekkerste, lichte lasagnes maakt.

 1. Je hoeft je lasagnevellen niet voor te koken. Als je droge lasagnevellen gebruikt, neem je best wel genoeg saus. Zo kunnen ze garen in het vocht. Doe onderaan in je ovenschaal altijd eerst een laagje tomaten. Maak je een open lasagne, dan kook je ze beter wel voor want anders blijven ze, doordat er minder saus tussen zit, te hard.
 2. Maak je liever een lasagne zonder pasta? Gebruik dan lange, fijne plakken courgette of aubergine in de plaats.
 3. Doe je groenten nooit rauw in de lasagne: stoof ze eerst even aan. Zo zijn ze sneller gaar en bovendien zijn ze dan ook lekkerder.
 4. Kies voor kip of vis en vermijd vettere vleessoorten zoals spek en gehakt.
 5. Vis heeft niet zoveel tijd nodig om te garen en droogt snel uit. Daarom mag hij er rauw in. Meng de stukjes vis door een saus als je vreest dat het anders te droog wordt.
 6. Wil je graag een lasagne met kaas? Kies dan voor ricotta, dat is een slanke optie.
 7. Lasagne kun je makkelijk op voorhand maken. Zet 'm in de koelkast, zo kan het vocht ook al goed in de pastavellen dringen. De volgende dag zet je 'm gewoon in de oven. Reken in dat geval een tiental minuten extra.
 8. Je kunt 'm ook prima invriezen – gewoon alle laagjes in de schaal en zo de diepvriezer in. Je hoeft 'm niet voor te bakken. Laat 'm eerst helemaal ontdooien voor je 'm in de oven zet.
 9. Om te vermijden dat hij aanbakt, kun je de lasagne voor de helft van de oventijd afdekken met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens aan het einde de folie zodat hij een mooi korstje krijgt.
 10. Laat 'm altijd 10 à 15 minuten rusten als hij uit de oven komt: zo kun je 'm makkelijker snijden.

Probeer zeker deze lichte lasagnes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen