Meest recente artikelen

Lente in laagjes: zo maak je een lichte lasagne

Lekker licht

  • Deel dit artikel:
Lente in laagjes: zo maak je een lichte lasagne Artikel

Een klassieke lasagne is heerlijk, maar jammer genoeg ook een echte caloriebom. Maak daarom eens een lekker lichte lasagne!

Een lekkere lasagne smaakt altijd. Maar wist je al dat je deze heerlijke Italiaanse ovenschotel op verschillende manieren kunt bereiden? Zo kun je ook slanke lasagnes maken. Wij geven je enkele tips en recepten waarmee je de lekkerste, lichte lasagnes maakt.

  1. Je hoeft je lasagnevellen niet voor te koken. Als je droge lasagnevellen gebruikt, neem je best wel genoeg saus. Zo kunnen ze garen in het vocht. Doe onderaan in je ovenschaal altijd eerst een laagje tomaten. Maak je een open lasagne, dan kook je ze beter wel voor want anders blijven ze, doordat er minder saus tussen zit, te hard.
  2. Maak je liever een lasagne zonder pasta? Gebruik dan lange, fijne plakken courgette of aubergine in de plaats.
  3. Doe je groenten nooit rauw in de lasagne: stoof ze eerst even aan. Zo zijn ze sneller gaar en bovendien zijn ze dan ook lekkerder.
  4. Heb je graag vlees in je lasagne? Kies dan voor kip en vis en vermijd vettere vleessoorten zoals spek en gehakt.
  5. Vis heeft niet zoveel tijd nodig om te garen en droogt snel uit. Daarom mag hij er rauw in. Meng de stukjes vis door een saus als je vreest dat het anders te droog wordt.
  6. Wil je graag een lasagne met kaas? Kies dan voor ricotta.
  7. Lasagne kun je makkelijk op voorhand maken. Zet ‘m in de koelkast, zo kan het vocht ook al goed in de pastavellen dringen. De volgende dag zet je ‘m gewoon in de oven. Reken in dat geval een tiental minuten extra.
  8. Je kunt ‘m ook prima invriezen – gewoon alle laagjes in de schaal en zo de diepvriezer in. Je hoeft ‘m niet voor te bakken. Laat ‘m eerst helemaal ontdooien voor je ‘m in de oven zet.
  9. Om te vermijden dat hij aanbakt, kun je de lasagne voor de helft van de oventijd afdekken met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens aan het einde de folie zodat hij een mooi korstje krijgt.
  10. Laat ‘m altijd 10 à 15 min. rusten als hij uit de oven komt: zo kun je ‘m makkelijker snijden.

Probeer zeker deze lichte lasagnes:

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lasagnemuffins

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lasagne met aubergine en verse tomaten

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zomerse lasagne met spinazie en scampi's

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen