Recept

Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker licht én vegetarisch

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen in de lengte. Verwijder de pitten met een lepel. Leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de teentjes knoflook met schil naast en zet 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. 2

    Draai de pompoenhelften om en schep er met een lepel het zachte vruchtvlees uit. Verwijder de schil van de geroosterde knoflook.

  3. 3

    Prak met een vork de pompoen en de knoflook tot een puree. Voeg 1 el olijfolie, de salie en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de bladen savooikool in licht gezouten water. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bouw de lasagne op in een ovenschaal. Begin met een laagje pompoensaus op de bodem. Leg er vervolgens lasagnevellen op, cottage cheese, savooikool, pompoensaus, lasagnevellen, cottage cheese, savooikool… Eindig met een laagje saus. Meng een eetlepel olijfolie door de panko en strooi over de lasagne. Zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!