Ben jij al mee met de bokalentrend? 'Jars' en weckpotten zijn ideaal om een slaatje in te bereiden en bewaren. Hitte, koude, alles kunnen ze aan en daarbovenop zijn ze ook – eens gesloten – compleet luchtdicht. Wedden dat je collega's beginnen te watertanden bij het zien van jouw smakelijke laagjeslunch?
Kraakverse salades met gezonde én originele ingrediënten in een glazen bokaal, als alternatief voor de broodjeslunch. Hoe begin je er aan?
Smakelijk gestapeld
Benodigdheden: een luchtdichte bokaal met schroef en alle ingrediënten van je lievelingssalade.
Werkwijze:
- De dressing komt helemaal onderaan.
- De zwaarste ingrediënten zoals blokjes kaas, pasta, komkommer leg je bovenop de dressing.
- De lichtste ingrediënten liggen helemaal bovenaan zodat ze niet geplet worden en verlept geraken.
Uit de pot
Het is niet de bedoeling dat je uit de bokaal eet, dat zou bijzonder onhandig zijn. Schud ‘m even door elkaar en giet de bokaal uit op een bord. Resultaat? De dressing loopt harmonieus over alle ingrediënten, je hebt knapperige groentjes en alles blijft heerlijk op smaak!
Zelf proberen? Wat dacht je van deze frisse Griekse salade in een blinkende bokaal?