Fris en overheerlijk: cheesecake is altijd een goed idee. Maak jij ‘m lekker zoet of mag er ook een zuurtje inzitten?
Opbouw
Over het algemeen zijn er twee soorten cheesecakes: de ongebakken en de gebakken variant. Je maakt beide soorten met roomkaas, maar terwijl de eerste soort moet opstijven in de koelkast, zet je de tweede soort in de oven om stevig te worden.
In 99% van de gevallen bestaat de bodem van een cheesecake uit een mengsel van koekjes of crackers die je verkruimelt en vermengt met gesmolten boter. Daar hoef je trouwens je foodprocessor niet voor uit de kast te halen: met een deegrol gaat het net zo goed (meer daarover lees je trouwens in dit artikel).
Nog geen deegrol in huis? Koop ‘m dan in de Libelle Lekker Shop. (Extra leuk detail: hij is helemaal personaliseerbaar!)
Personaliseerbare deegrol, €24,95 in de Libelle Lekker Shop
Lees ook:
- Tips voor de perfecte kaastaart
- Gebak versieren? Zo doe je dat!
- 12x bakken met havermout
- 8 tips voor de perfecte cake
- Alles wat verkeerd kan gaan met soezen (en de oplossingen)