Recept

Kaastaartjes met advocaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smeuïge taartjes

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes. Smelt de boter met 50 g chocolade au bain-marie. Meng met de koekkruimels. Vet de dresseerringen in met olie, zet ze op een schaal met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de ringen. Duw aan met een glas en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Week intussen de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Klop de mascarpone los met de advocaat en de suiker. Klop de slagroom stijf.

  3. 3

    Haal de gelatine uit het water en doe ’m, zonder uit te knijpen, in een kommetje. Laat in enkele seconden smelten in de magnetron, laat niet koken. Roer enkele lepels van het mascarponemengsel door de gelatine, en roer vervolgens het gelatinemengsel door de rest van de mascarpone. Spatel de slagroom erdoor en verdeel het over de ringen. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak een spuitzakje van bakpapier. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Doe ’m in het spuitzakje en spuit sneeuwvlokken op een vel bakpapier, iets kleiner dan de ringen. Laat opstijven. Ontvorm de taartjes en werk ze af met een sneeuwvlok van chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaastaartjes met advocaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!