Cheesecake met witte chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cheesecake met witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor een feestje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.

  2. 2

    Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.

  2. 2

    Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.