Recept

Kruidige kaastaart met kardemom, gember en gekaramelliseerde appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzondere kruidige kaastaart à la Pascale Naessens!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Ontpit de dadels. Doe de dadels, pecannoten en pindakaas in de blender en hak alles fijn. Schep alles op een met bakpapier beklede bakvorm van 22 cm diameter. Druk goed aan met je vingers tot het deeg gelijk verdeeld is.

  3. 3

    Pel de kardemompeulen en plet de zaadjes. Rasp de gember tot je 2 koffielepels hebt. Meng de plattekaas, eieren, honing, kardemom, gember en kaneel en giet alles over de bodem. Zet de taart 35 à 40 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en daarna minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Ontpit de appel en snij hem in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukjes appel tot ze zacht zijn. Voeg de honing en kaneel toe. Laat karamelliseren en zet opzij.

  5. 5

    Garneer de taart met de gebakken appelblokjes en de extra pecannoten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige kaastaart met kardemom, gember en gekaramelliseerde appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!