Gemarmerde chocolade-cheesecake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarmerde chocolade-cheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smaakbom op je bord!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de kom, meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Klop de 2 resterende eieren met de resterende suiker wit-schuimig. Roer de ricotta los en meng met het ei-suikermengsel.

  3. 3

    Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schep er eerst het chocolademengsel op en vervolgens het cheesecakemengsel. Trek er met een spatel krullen in, voor een marmereffect. 

  4. 4

    Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart moet stevig aanvoelen, maar binnenin nog zacht. 

  5. 5

    Laat de taart afkoelen in de koelkast. Serveer in punten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de kom, meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Klop de 2 resterende eieren met de resterende suiker wit-schuimig. Roer de ricotta los en meng met het ei-suikermengsel.

  3. 3

    Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schep er eerst het chocolademengsel op en vervolgens het cheesecakemengsel. Trek er met een spatel krullen in, voor een marmereffect. 

  4. 4

    Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart moet stevig aanvoelen, maar binnenin nog zacht. 

  5. 5

    Laat de taart afkoelen in de koelkast. Serveer in punten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.