Recept

Passievruchtenkaastaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De smaken zullen je verrassen

bereiding
  1. 1

    Kneed voor de speculaasbodem de boter met de twee soorten suiker en de kruiden met de handen goed door elkaar. Voeg 40 ml water en maagzout toe. Meng er snel de bloem door en kneed tot een stevig, homogeen deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat. Zet 12 tot 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Week de gelatine voor de passievruchtenvulling in koud water. Kook de passievruchtenpulp. Klop de eidooiers los met het ei en de suiker, voeg bij de pulp. Laat 2 minuten inkoken. Laat dit mengsel afkoelen tot 60°C. Knijp de gelatine uit en los hem al roerend op in het pulpmengsel. Meng er ook de boter in vlokjes door. Schep het mengsel in een siliconen bakmat (silpat) en zet in de diepvriezer.

  4. 4

    Breng voor de kaastaart de melk aan de kook met de helft van de suiker. Klop de eidooiers los met de rest van de suiker. Week de gelatineblaadjes in koud water. Voeg de melk zodra ze kookt toe aan het eidooierbeslag, zet weer op het vuur en verwarm tot 80°C. Laat lichtjes afkoelen, knijp de gelatine uit en los op in het warme ei-melkmengsel. Klop de room dik en lobbig. Schep de plattekaas onder het eimengsel en voeg dan de slagroom toe.

  5. 5

    Leg een laag speculaasbodem in een taartring. Leg daarop een laag plattekaasmengsel. Vervolgens opnieuw speculaas met daarop een laag passievruchtenmengsel. Leg daarop een laag plattekaas, tot een paar mm van de bovenrand. Zet de taart in de diepvriezer.

  6. 6

    Verwarm voor de afwerking het passievruchtensap met de suiker. Week het gelatineblaadje in koud water, knijp uit en los het op in het warme sap. Laat afkoelen. Haal de taart uit de diepvriezer en giet er voorzichtig de passievruchtengelei over, tot aan de bovenrand van de ring. Zet opnieuw in de diepvriezer.

  7. 7

    Haal de taart uit de diepvriezer, ontvorm ze met behulp van een brander en werk af met fruit naar keuze. Laat de chocoladekorrels zachtjes smelten, strijk de vloeibare chocolade uit op marmer of op bakpapier en snij er driehoekjes of rondjes uit. Plak ze met wat slagroom tegen de zijkant van de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Passievruchtenkaastaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!