Recept

Hartige cheesecake met geitenkaas, pecorino en verse kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele kaastaart à la Pascale Naessens!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C.

  2. 2

    Maak eerst de bodem: smelt de boter en meng ze met de sesamzaadjes, het komijnzaad en het zout. Schep alles op een met bakpapier beklede bakvorm van 15 cm diameter. Bak de bodem gedurende 8 minuten in de oven en zet hem daarna even aan de kant.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit de olijfolie en laat op een laag vuur de ui en knoflook zacht garen. Als de ui zacht is verhoog je het vuur. Voeg de tijm en de rozemarijnblaadjes toe en laat de ui karamelliseren. Laat even afkoelen.

  4. 4

    Meng de ui met de eieren, geitenkaas, plattekaas en geraspte pecorino. Kruid met peper en zout en schep over de sesamkorst. Zet de taart 30 minuten in de oven. Serveer warm, lauw of koud. Werk af met de extra sesamzaadjes en rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige cheesecake met geitenkaas, pecorino en verse kruiden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!