Recept

Kaastaart met aardbei en blauwe bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige klassieker met een twist

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm diameter met bakpapier en schep er de kruimels op. Verdeel over de taartbodem en de randen van de vorm en duw goed aan met behulp van een glas. Zet minstens een halfuur in de koelkast om op te stijven.

  2. 2

    Maak voor de coulis de aardbeien schoon, snij ze in stukjes en doe ze met 2 el water en citroensap naar smaak in een pannetje. Breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes sudderen, doe er suiker bij naar smaak en laat nog Kaastaart met aardbei en blauwe bessen 5 minuten verder garen. Duw de aardbeien door een zeef en laat afkoelen.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm de oven voor op 160°C.

  4. 4

    Klop de roomkaas los met de eieren, het maïszetmeel en de suiker. Klop er de mascarpone en de zure room door, en ten slotte de gesmolten chocolade. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Meng door één deel de aardbeiencoulis. Als het mengsel niet roze genoeg wordt, kun je er een druppeltje rode voedingskleurstof aan toevoegen.

  5. 5

    Giet de helft van het witte mengsel in de vorm, en daarop de helft van het roze mengsel, vervolgens de tweede witte helft en ten slotte de rest van de roze mengeling. Ga met een vork een paar keer diep door de taartvulling en weer naar boven, zodat je een marmereffect krijgt. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de taart in de oven nog 2 uur afkoelen en opstijven. Ontvorm ze en hou ze fris in de koelkast tot je gaat serveren.

  6. 6

    Werk de taart net voor het serveren af met aardbeien, blauwe bessen en geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaastaart met aardbei en blauwe bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!