Meest recente artikelen

Ook hiervoor kun je je deegrol gebruiken

Wat 'n krachtpatser!

Ook hiervoor kun je je deegrol gebruiken Artikel

Als je je deegrol enkel gebruikt om taart- of koekjesdeeg uit te rollen, dan onderschat je 'm! Van ijscrusher tot crumblemaker: wedden dat je die deegrol na het lezen van dit artikel heel wat vaker zult gebruiken?

Onmisbaar in je keukenla

Een stevige deegrol zou je sowieso in je keuken moeten hebben, zeker als je graag taarten, quiches of koekjes bakt. Maar ook als je niet zo van bakken houdt, kun je maar beter een goeie deegrol achter de hand hebben: je kunt 'm namelijk ook voor deze dingen gebruiken (en nee, we hebben het niet over hoe tante Sidonia hem gebruikt ;-)):

1. Crushed ijs

Sommige cocktails zijn pas écht af met een laagje crushed ice op de bodem, toch? Je kunt die ijsschilfers kant-en-klaar kopen, maar hol nog niet meteen naar de winkel: ook met gewone ijsblokjes en een deegrol kun je exact hetzelfde bereiken. Neem wat ijsblokjes, wikkel ze in een keukenhanddoek of stop ze in een diepvrieszakje en werk de frustraties van de voorbije werkweek erop uit.

En dan nu: genieten van je cocktail, natuurlijk! Wat denk je van deze toppers?

2. Crumble

Wil je een dessert, slaatje of soep meteen wat feestelijker maken? Serveer er dan een crumble bij! En nee, die hoeft niet altijd helemaal zelfgemaakt te zijn. Ook verkruimelde noten, koekjes, zaden of geroosterd brood kunnen dienst doen als lekker crumblelaagje. Geen zin in een grote opkuis achteraf? Doe hetgene wat je wil verkruimelen dan eerst in een afsluitbaar diepvrieszakje. Even rollen (of kloppen, als je daar meer zin in hebt) en hop: daar is je crumble!

Deze recepten brengen je vast op ideeën:

3. Een bodem voor je kaastaart

Over verkruimelde koekjes (of crackers) gesproken: die heb je ook nodig als je een kaastaart maakt! Als je ze mengt met wat gesmolten boter en dat mengsel in een bakvorm duwt, wordt het geheel zowel gebakken als ongebakken onweerstaanbaar. Hier raden we wel aan om, zeker op het einde, nog eens over je verkruimelde koekjes te rollen met je deegrol. Zo ben je er zeker van dat je ze zo fijn mogelijk maalt.

Klaar? Dan kun je nu aan de slag:

4. Dunne plakjes vlees

Zin in een lekkere saltimbocca, ‘n kalkoenrolletje of een schnitzel? Daar heb je fijne plakjes vlees voor nodig. Natuurlijk kun je daar een vleeshamer voor gebruiken, maar met een deegrol gaat het net zo goed! Leg de plakjes vlees tussen twee velletjes vershoudfolie en klop er zachtjes op tot je de gewenste dikte bereikt. Zo simpel is het!

Deze techniek gebruik je onder andere in deze smakelijke gerechtjes:

Nog geen deegrol in huis?

Geen zorgen: in de Libelle Lekker Shop kun je er eentje kopen. En het allerleukste? Hij is personaliseerbaar! Dus als je er zelf al eentje hebt, kun je ‘m ook cadeau doen aan je allerliefste deegrolloze mama (wat een topgeschenk voor Moederdag!), vriend, zusje, …

Shop ‘m hier voor €24,95

 

Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen