Niet mis: 20 recepten met koolvis
Fish & cheap
Goedkoop, breed verkrijgbaar én even veelzijdig, slank en gezond als kabeljauw: er zijn genoeg redenen om wat vaker koolvis op het menu te zetten. Met deze recepten lukt dat zeker!
Je kent de koolvis vast al want hij wordt in veel bereidingen gebruikt. Hij zwemt voornamelijk in de Atlantische Oceaan en Groenland, maar ook bij ons in zee en komt uit dezelfde vissenfamilie als de kabeljauw. Hij dankt z'n populariteit aan die verwantschap: hij biedt namelijk een goed alternatief voor kabeljauw in de periode dat deze schaars is. Je vindt koolvis in de winkel aan erg lage prijzen in het seizoen, in de periode van mei tot januari.
De koolvis heeft stevig en net iets donkerder vlees dan kabeljauw. Het is ook wat zachter en grover, met een milde maar volle smaak. En het is een al even veelzijdige vis in de keuken. Van vissoep, burgers, krokante fishsticks of fish & chips tot geurige curry: het visje voelt zich thuis in echt heel veel gerechten.
Daarnaast is deze vis – net zoals vis in het algemeen – licht en gezond. In een portie van 125 gram zit maar liefst 60 mg omega 3-vetzuren en nog geen 100 calorieën.
Lees ook…
- Zo maak je een klassieke witte vissaus
- Deze vissen en zeevruchten zijn het gezondst om te eten
- Vis: alles wat je erover wil weten én de beste recepten
- Zo maak je zelf een trendy pokébowl
- 6 fabeltjes over vis die echt niet waar zijn
Onze favoriete recepten met koolvis
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.