Niet mis: 20 recepten met koolvis
Fish & cheap
Goedkoop, breed verkrijgbaar én even veelzijdig, slank en gezond als kabeljauw: er zijn genoeg redenen om wat vaker dit visje op het menu te zetten. Dat lukt zeker met deze recepten met koolvis!
Je kent de koolvis vast al want hij wordt in veel bereidingen gebruikt. Hij zwemt voornamelijk in de Atlantische Oceaan en Groenland, maar ook bij ons in zee en komt uit dezelfde vissenfamilie als de kabeljauw. Hij dankt z'n populariteit aan die verwantschap: hij biedt namelijk een goed alternatief voor kabeljauw in de periode dat deze schaars is. Je vindt koolvis in de winkel aan erg lage prijzen in het seizoen, in de periode van mei tot januari.
De koolvis heeft een stevig en net iets donkerder vlees dan kabeljauw. Het is ook een beetje zachter en grover, met een milde en toch volle smaak. En het is een al even veelzijdige vis in de keuken. Van vissoep, burgers, krokante fishsticks of fish & chips tot geurige curry: de vis voelt zich thuis in echt heel veel gerechten.
Daarnaast is deze vis – net zoals vis in het algemeen – licht en gezond. In een portie van 125 gram zit maar liefst 60 mg omega 3-vetzuren en nog geen 100 calorieën. Super als je op zoek bent naar een slanke maaltijd die ook nog eens extra gezond is.
Lees ook…
- Zo maak je een klassieke witte vissaus
- Deze vissen en zeevruchten zijn het gezondst om te eten
- Vis: alles wat je erover wil weten én de beste recepten
- Zo maak je zelf een trendy pokébowl
- 6 fabeltjes over vis die echt niet waar zijn
Onze favoriete recepten met koolvis
Kies jouw favoriet uit deze twintig recepten met de veelzijdige koolvis. Wil je deze recepten bewaren (natuurlijk wel!)? Dat kan met één simpele klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.