Koolvis met mosterdkorst en bietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koolvis met mosterdkorst en bietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met pittig korstje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120° C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel ze en laat ze uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Snipper de lente-uitjes. Bak ze samen met de aardappelen goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep er de mierikswortelpasta en de mosterd door.

  4. 4

    Kruid de vis met peper en zout. Leg hem samen met de aardappelen in een beboterde ovenschaal. Schenk er de wijn bij. Zet 30 tot 40 minuten in de oven.

  5. 5

    Snij de bieten in plakjes. Pel en snipper de ui, meng hem met de bietjes. Schep er de olie en ciderazijn door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de vis met de bietensalade en garneer met een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120° C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel ze en laat ze uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Snipper de lente-uitjes. Bak ze samen met de aardappelen goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep er de mierikswortelpasta en de mosterd door.

  4. 4

    Kruid de vis met peper en zout. Leg hem samen met de aardappelen in een beboterde ovenschaal. Schenk er de wijn bij. Zet 30 tot 40 minuten in de oven.

  5. 5

    Snij de bieten in plakjes. Pel en snipper de ui, meng hem met de bietjes. Schep er de olie en ciderazijn door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de vis met de bietensalade en garneer met een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.