Recept

Vistajine met ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een absolute aanrader voor iedere visliefhebber

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Los het saffraanpoeder op in 2 el warm water. Pel en pers de knoflook. Meng het sap van 1 citroen, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 kl komijn,1 takje tijm, 1 laurierblaadje, gemalen peper en zout. Bestrijk er de vis mee en laat 1 uur marineren. Draai af en toe om.

  2. 2

    Halveer de courgettes en de aubergine in de lengte. Snij ze in dikke plakjes. Verwijder de zaadjes van paprika en tomaten. Snij de groenten in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  3. 3

    Verhit de olie in de tajine. Roerbak de ui, de courgettes en de aubergine kort. Haal de groenten eruit en hou ze apart. Roerbak de knoflook en de paprika. Voeg de tomaten toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de ui, de courgettes en de aubergine toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Laat 20 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe.

  4. 4

    Laat de vis uitlekken, vang de marinade op. Braad de vis kort aan in olijfolie. Doe hem met de marinade in de tajine. Laat 15 minuten koken. Breng op smaak indien nodig. Serveer heet, zet de tajine in het midden van de tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vistajine met ratatouille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!