Meest recente artikelen

Zo maak je zelf een trendy pokébowl

Heerlijk Hawaïaans!

Zo maak je zelf een trendy pokébowl Artikel

De pokébowl is hip! Maar wat is het precies en vooral: hoe kun je 't zelf maken?

De poké-wat?

Een pokébowl (ook wel geschreven als poke bowl) is een traditioneel Hawaïaans gerecht, geserveerd in een kommetje. Het bestaat voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, maar er bestaan ook veggie versies en varianten met vlees. Meestal worden er dressings en toppings aan toegevoegd. Als je kiest voor de juiste ingrediënten, wordt het geheel niet enkel lekker, maar ook nog eens vullend en gezond.

Zo maak je zelf een poke bowl

Hoewel er ondertussen al heel wat leuke plekjes zijn waar je een pokébowl kunt eten, kun je 'm ook makkelijk zelf maken. Zo doe je het!

  1. Kies je basis: ga je voor witte of bruine rijst? Of eet je liever quinoa of bulgur? Kook een portie, laat afkoelen en doe het in je bowl.
  2. Kies voor vis (bijvoorbeeld zalm of tonijn), vlees (bijvoorbeeld biefstuk) of een vegetarische variant (bijvoorbeeld tofoe, tempeh of quorn). Laat het zo'n kwartiertje marineren. Geen inspiratie? Een mengsel van 1 el sojasaus, 1 kl rijstazijn, 1 kl sesamolie en 2 fijngesneden bosuitjes doet het altijd goed. Snij de ingrediënten in blokjes, bak ze eventueel en leg ze in je kommetje.
  3. Snij ook je groenten in blokjes en voeg ze toe aan je bowl: komkommer, avocado, edamameboontjes en zeewiersalade zijn lekkere voorbeelden.
  4. Werk je bowl af met enkele streepjes dressing: sriracha- of wasabimayonaise is een aanrader!
  5. Strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes en/of fijngehakte lente-uitjes over.

Probeer deze poke bowl-recepten

Nog nood aan een extra portie inspiratie? Hieronder verzamelden we onze lekkerste recepten voor poke bowl. Smakelijk!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen